Okul için öğle yemeği fikirleri
Okullar açılıyor. Öğle yemeğinde hazır yemek güzel gelse de bir süre sonra bıktırıyor. Hem bu bıkkınlık sorununa çözüm olması hem de sağlıklı beslenmeye adım atmanız için beslenme kutusuna koyabileceğiniz yiyecekleri derledim. Bu derlemeyi bu sene ben de uygulayacağım.
• Aceleniz olduğu ve bir şey pişiremeyeceğiniz veya pişiremediğiniz günlerde evde bulunan yeşilliklerden yapılma bir salata, yoğurt, meyve -fazla etrafa bulaşmayacak elma, armut, üzüm gibi meyveleri tercih etmenizde yarar var- ve kuru yemiş -bence ceviz, kuru kayısı, kuru dut, badem, kuru incir, kuru erik, kuru armut, kuru şeftali ürünlerini yaz bitmeden evinizde yapmaya başlamalısınız- dörtlüsünü kullanabilirsiniz.
• Pişirdiğiniz bulgur pilavının içine haşlanmış nohut, doğranmış elma, köri ve limon suyu ekleyiniz.
• Nohutları haşlayınız. Altını ve üstünü tamamen kapatacak şekilde fırın tepsisinin üstüne kağıt havlu seriniz. Nohutları ezmeyecek şekilde ellerimizi kağıt havlunun üstünden ileri-geri sürtün. Kağıt havluları çekin ve nohutlarımızın üstüne azıcık zeytinyağı, tuz ve kırmızı biber-ben köri de koyacağım- ekleyiniz ve tepsimizi fırına sürelim. Arada tadına bakarak nohutlarınızın ne kadar pişmesini istediğinizi belirleyin.
• Kabakları makarna gibi ince ince kesin. Tavada tuz, karabiber ve sarımsakla birlikte birlikte karıştırın. Taşıyacağınız kaba alın. Üstüne süzme yoğurt veya mayonez koyun-sevdiğiniz başka bir sos varsa onu da koyabilirsiniz- çeri domatesi ekleyin.
• Haşlanmış kara fasulyeyi ezin. Lavaşın veya çift katlı yufkanın üstüne sürün. Üstüne domates marul ve istediğiniz bir peynir çeşidini koyun. Yuvarlayın ve suşi gibi kesip beslenme çantanıza yerleştirin -buradaki baharatlar sizin tercihinize kalmış-
• Kabağı, patlıcanı doğrayıp, bamyayı bütün olarak baharatlı yumurtaya batırıp kızartabilirsiniz-bu daha çok kahvaltı fikri oldu-
• Fasulyeleri haşlayın. Bir kaç tane sarımsağı doğrayıp bir yemek kaşığı gerçek tereyağı ile kavurun. Üstüne tuz ekin. Fasulyeleri tam ölmeden ocaktan alın.
Tada! Fazla beceriksiz kendimden beceriksiz tarifler. Okuduğunuz için teşekkür eder diğer yazılarıma da göz atmanızı isterim.
• Aceleniz olduğu ve bir şey pişiremeyeceğiniz veya pişiremediğiniz günlerde evde bulunan yeşilliklerden yapılma bir salata, yoğurt, meyve -fazla etrafa bulaşmayacak elma, armut, üzüm gibi meyveleri tercih etmenizde yarar var- ve kuru yemiş -bence ceviz, kuru kayısı, kuru dut, badem, kuru incir, kuru erik, kuru armut, kuru şeftali ürünlerini yaz bitmeden evinizde yapmaya başlamalısınız- dörtlüsünü kullanabilirsiniz.
• Pişirdiğiniz bulgur pilavının içine haşlanmış nohut, doğranmış elma, köri ve limon suyu ekleyiniz.
• Nohutları haşlayınız. Altını ve üstünü tamamen kapatacak şekilde fırın tepsisinin üstüne kağıt havlu seriniz. Nohutları ezmeyecek şekilde ellerimizi kağıt havlunun üstünden ileri-geri sürtün. Kağıt havluları çekin ve nohutlarımızın üstüne azıcık zeytinyağı, tuz ve kırmızı biber-ben köri de koyacağım- ekleyiniz ve tepsimizi fırına sürelim. Arada tadına bakarak nohutlarınızın ne kadar pişmesini istediğinizi belirleyin.
• Kabakları makarna gibi ince ince kesin. Tavada tuz, karabiber ve sarımsakla birlikte birlikte karıştırın. Taşıyacağınız kaba alın. Üstüne süzme yoğurt veya mayonez koyun-sevdiğiniz başka bir sos varsa onu da koyabilirsiniz- çeri domatesi ekleyin.
• Haşlanmış kara fasulyeyi ezin. Lavaşın veya çift katlı yufkanın üstüne sürün. Üstüne domates marul ve istediğiniz bir peynir çeşidini koyun. Yuvarlayın ve suşi gibi kesip beslenme çantanıza yerleştirin -buradaki baharatlar sizin tercihinize kalmış-
• Kabağı, patlıcanı doğrayıp, bamyayı bütün olarak baharatlı yumurtaya batırıp kızartabilirsiniz-bu daha çok kahvaltı fikri oldu-
• Fasulyeleri haşlayın. Bir kaç tane sarımsağı doğrayıp bir yemek kaşığı gerçek tereyağı ile kavurun. Üstüne tuz ekin. Fasulyeleri tam ölmeden ocaktan alın.
Tada! Fazla beceriksiz kendimden beceriksiz tarifler. Okuduğunuz için teşekkür eder diğer yazılarıma da göz atmanızı isterim.
Yorumlar
Yorum Gönder